08-08

Vandaag was er markt in Bourg-Saint-Maurice. Voordat we vertrokken naar Frankrijk, had ik al gezegd dat ik graag naar een Franse markt wilde, dus op naar Bourg-Saint-Maurice.

 

 

Op naar de markt in Bourg-Saint-Maurice

Helaas viel de markt een beetje tegen. Het was wel gezellig, maar het was anders dan ik me had voorgesteld of had Bloemenpracht in Bourg-Saint-Mauricegehoopt misschien. Ook voor de honden was het enorm druk. Gelukkig kon ik Doortje meenemen in haar draagtas. Dat was een stuk beter voor haar, maar wel zwaar voor mij.
Bourg-Saint-Maurice daarentegen bleek een leuke en gezellige plaats. Door de drukte en doordat we Doortje en Turbo mee hadden, konden we de winkels niet in, maar gewoon kijken was ook al erg leuk.
Nadat we even hadden rondgelopen, was het natuurlijk weer tijd voor een terrasje! Lekker even rustig zitten en mensen kijken.
Na al deze drukte en gezelligheid zijn we gauw doorgereden naar een tankstation. Deze zat bij de Intermarché en die kon ik natuurlijk niet links laten liggen. Uitgebreid rondgekeken heb ik niet. Wel heb ik mijn favoriete douchegel en shampoo (van het merk Dop…heeeeeerlijk) meegenomen en natuurlijk nog een Frans boek (voor degenen die het niet weten: ik heb Frans gestudeerd).

 

Onweer

Eenmaal klaar in Bourg-Saint-Maurice zijn we weer naar de camping gereden, waar we een beetje hebben bekeken wat we allemaal wilden gaan doen. Vanuit Montchavin werden allemaal wandelingen georganiseerd onder leiding van een gids. Deze wandelingen waren zeer betaalbaar en leken ons natuurlijk leuk. Bij de Intersport in Montchavin konden we boeken, dus daar zijn we naar toe gegaan. De dame die ons hielp, wist niet of de honden mee mochten en ook het boeken lukte haar niet. Ze zou me er later over bellen. Daar had ik niet zo’n vertrouwen in, dus nadat we op een terrasje nog wat hadden gedronken, zijn we toch nog maar even terug gegaan, maar ze wist nog steeds niets. Ze drukte me op het hart me echt te zullen bellen. Dat werd dus afwachten en duimen draaien.

Onweer in MontchavinOmdat we nog geen zin hadden om terug te gaan naar de camping en omdat de omgeving zo mooi was, zijn we nog wat gaan rondlopen. Er kwamen wel steeds donkerdere wolken aan, maar zolang het droog bleef, bleef het droog, dus wij gingen lekker door met lopen en met foto’s maken, totdat de eerste dikke druppels echt uit de lucht kwamen vallen en het begon te onweren.
Snel zijn we naar de camping teruggelopen en hebben vanaf daar het onweer bekeken. Het kwam niet dichtbij, dus het was een mooi schouwspel! Spannend altijd wel of de tent droog zou blijven, maar bij mij was dat het geval.
Mooi weer is heel erg fijn, maar in de bergen wil ik toch altijd wel minstens één onweersbui meemaken. Ik was dus stiekem best een beetje blij met dit weer 😉

 

 

 

Facebook Instagram