23-01

Wandeling nummer 2 en het beloofde weer een prachtige dag te worden. Na het douchen en het ontbijt werden we om half 10 opgehaald. De rit naar de wandelbestemming was al prachtig. Besneeuwde velden met een mist eroverheen. Heel sprookjesachtig!
Ondertussen deed de zon zijn best om alles weer op te warmen, want koud was het weer zeker. Gelukkig had ik ook vandaag dikke kleren aan.

 

Sprookjesboek

Sneeuwschoenwandelen met de hond in een sprookjesboekWe begonnen met lopen op een geprepareerd pad, maar al snel verlieten we het pad om door de diepe sneeuw te gaan lopen. Doortje en ik liepen weer achteraan, want de sneeuw lag zo dik als dat Doortje hoog is! Ondanks dat er een spoor was, had Doortje het in het begin wel wat lastig met de oneffenheden in het spoor. Ook moest ze weer wennen aan de kou, maar na een tijdje had ze gelukkig de slag weer te pakken en liep ze goed en stabieler mee. Dat gaf mij ook de mogelijkheid om goed om me heen te kijken, want de wereld waarin we liepen was weergaloos mooi. Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw met boven ons de zon. Perfect weer! Ik kreeg echt het gevoel in een sprookjesboek te zijn beland. Heel bijzonder.

 

Bevroren rotswand

In de waHond wordt in de sneeuw over een beekje getildndeling zaten wat leuke kleine uitdagingen, zoals een klein beekje oversteken via keien en ook weer wat stukjes waarbij we zittend naar beneden moesten glijden.
Tussen de middag toen de zon goed scheen en we het allemaal warm hadden, hebben we gegeten bij een rotswand waar water doorheen sijpelt. Door de kou was het grootste gedeelte van de wand nu bevroren. Heel erg mooi om te zien!

Na de lunch nog eeBevroren rotswand Maria Almn stukje op sneeuwschoenen om vervolgens het laatste stukje zonder sneeuwschoenen af te leggen.
Moe maar voldaan zijn we lekker op een terrasje neergestreken in de zon. Omdat ik het warm had en het in de zon ook best warm was, besloot ik heel zomers een roseetje te nemen. Helaas verdween de zon snel achter de kerk, maar dat mocht de pret niet drukken.
Terug in het pension was het even relaxen om daarna lekker met elkaar te gourmetten en na te genieten van deze mooie wandeling in een sprookjesboek!

 

 

Facebook Instagram