01-06-2013

5.00 Uur…de wekker gaat! Nog een half uurtje soezen na een onrustige nacht voor zowel mij als Doortje. Ze heeft heel goed door dat er iets staat te gebeuren, maar ja ze heeft me dan ook al twee dagen in de weer gezien met mijn koffer.
Doortje kan nog even blijven liggen, maar ik spring gauw onder de douche.
Om 6.30 uur is het dan eindelijk zover: we vertrekken naar Utrecht waar we de trein zullen nemen naar Oostenrijk. Nog geen uur later rijdt de ICE met Doortje en mij erin weg. We gaan het avontuur tegemoet! Snel zoek ik ons plekje. Ik drop mijn spullen en zet Doortje in haar reisbench op schoot. Ze vindt het allemaal prima. Ik ga lekker lezen. Daar heb ik uren de tijd voor 😉

 

Overstapstress

Met de hond in de trein naar Oostenrijk

Doortje in de bench in de trein

Dan komen we in Düsseldorf, wat betekent overstap nummer 1. Alles loopt gesmeerd en voor we het weten, zitten we alweer in de volgende trein voor de komende 5,5 uur. Dat wordt nog meer lezen. Ondertussen zit die lieve brave Doortje heerlijk te soezen.
Onderweg lopen we vertraging op, wat betekent dat ik nog maar 6 minuten overstaptijd zal hebben in München…dus stress! Tot overmaat van ramp zit ik ook nog eens achter in de trein, dus ik moet ook nog eens heel het perron af lopen. Gelukkig weet ik al precies waar ik heen moet, dus dat scheelt zoeken. De trein staat er nog en jawel, we redden het! De conducteur is zo vriendelijk mijn koffer in de trein te zetten. Helemaal buiten adem stap ik in; ik zit in de trein. Hoera! Uiteindelijk vertrekt de trein zo’n 10 minuten te laat…haha…stress voor niets, alhoewel ik voor mijn laatste overstap ook maar 12 minuten heb. Mijn hoop is dus dat de trein nog wat tijd zal inhalen onderweg, We vertrekken richting Oostenrijk!

 

Oostenrijk!

Gelukkig duurt de rit naar Salzburg maar 1,5 uur. Onderweg komen de echte bergen in zicht. Met sneeuw erop! Laaghangende wolken ontnemen mij het zicht, maar ik geniet volop. In Salzburg haal ik ook mijn laatste trein. Ik begin het zat te worden.
We gaan nu dwars door de bergen en de trein rijdt ook niet meer zo snel. Het is zo mooi buiten! We zijn in Oostenrijk!
In Zell am See worden we van het station opgehaald. Eindelijk zit de reis er bijna op. In het pension krijgen we onze heerlijke kamer toegewezen en ik neem gauw een douche. Dan is mijn pizza er. Even kennismaken met de rest en mijn buik vullen. Om 22.30 uur doe ik heel trots, voldaan en moe het licht uit.
Wat een heerlijk nieuw avontuur!

Wil je ook een bergwandelvakantie met je hond? Bij Dogwalktrail worden veel leuke gevarieerde weken aangeboden. Ga voor meer informatie naar: http://www.dogwalktrail.com

 

 

Facebook Instagram