19-06-2014

Vandaag DE dag! Gave dingen op het programma en het weer zit mee, dus alles kan doorgaan! Ik ben blij als ik wakker word 😀
Na het ontbijt gaan we op weg, een aardig eindje op weg, maar liefst naar de Groβglockner!!!! Ik ben onderweg blij dat ik een pilletje tegen wagenziekte heb ingenomen, want het is de ene haarspeldbocht na de andere, maar oh wat is dit gaaf en mooi! Dit zijn de bergen waar ik zo van hou! Wat is dit genieten!

 

Fotoshoot

Onderweg naar de Groβglockner houden we halt, want de fotoshoot staat op het programma. Ook vandaag is Ron Baltus weer van de partij. Een aantal anderen en ik zijn als eerst aan de beurt. Ik klim met Doortje op een rots voor een shoot samen en dan mag Doortje nog even alleen de stoere bergteckel uithangen! Ik kan niet wachten tot ik de foto’s kan zien. Als wij klaar zijn en de anderen aan de beurt zijn, gaan wij nog een stukje lopen ter plaatse. Het is prachtig.

Fotoshoot met Ron Baltus in Oostenrijk

Foto: Ron Baltus

Fotoshoot met Ron Baltus in Oostenrijk

Foto: Ron Baltus

Wild spotten

Steenbok in Oostenrijk

Steenbok

Dan worden we omhoog gereden naar een plek waar de anderen net heel veel steenbokken hebben gespot. Dat willen wij natuurlijk ook wel zien en we hebben geluk. De steenbokken zijn nog niet weg. Omdat het op die plek ook een plek is om murmeldieren oftewel marmotten te spotten, gaan we daar natuurlijk ook naar op zoek en met succes. Erg leuk om deze dieren in het wild te zien. Ondertussen staan we er al een tijdje en op het moment dat we bijna bang zijn dat we worden vergeten, worden we weer opgehaald.

 

 

 

En dan op naar…?

Gletsjer van de Grossglockner

Gletsjer van de Grossglockner

Nu gaan we helemaal naar boven. Hopelijk is de Groβglockner te zien en is deze niet verborgen achter de wolken. Maar nee, alles zit mee vandaag. Wat is het hier mooi, onwaarschijnlijk. De Groβglockner is goed te zien en de gletsjer is niet meer wat het eens geweest is. Op de gletsjer in de diepte lopen mensen zo klein als speldenknopjes. Wij blijven boven en nuttigen wat op het terras in de zon die er voor zorgt dat het toch nog aangenaam is buiten ondanks de temperaturen van rond het vriespunt.
Als ik mijn drankje op heb, besluit ik nog wat verder naar boven te lopen. Daar is een uitkijkpunt. Het is heerlijk om even alleen te zijn en stilletjes te genieten. Het is niet ver lopen en ik ben ook niet lang na vertrek weer terug. Dan moeten we nog even wachten, dus gaan we maar gekke foto’s maken!

 

Sneeuwschoenpret

Wandelen in de sneeuw met de hond

Foto: Ron Baltus

Als we compleet zijn, gaan we weer een stukje naar beneden met de auto. Donkere wolken rolden al over de bergen en als we warm en droog onderweg zijn, begint het te sneeuwen. Dat vind ik toch wel erg leuk, aangezien ik de winter in Nederland toch wel heb gemist. Mijn dag kan niet meer stuk, maar wordt alleen maar beter als we gaan sneeuwschoenwandelen. Op dat moment breekt ook de zon weer door. Het kan vandaag allemaal niet mooier. Het sneeuwschoenwandelen is weer helemaal geweldig! Ook nu is het weer oppassen op de pootjes van Doortje, maar het gaat hartstikke goed en we hebben veel plezier. Wandelen is leuk, maar met hond nog vele malen leuker! Het wandelen duurt me te kort, maar helaas het zit er alweer op. We rijden nog een klein stukje verder om in een berghut lekker te gaan eten en te gaan nagenieten.
Als we uiteindelijk na een lange dag in het pension terugkomen, ben ik moe, maar ontzettend voldaan!

 

 

Facebook Instagram