16-06-2014

Vroeg uit de veren, want een drukke dag voor de boeg. De zon die schijnt alweer volop, dus kom maar op!
We beginnen met een workshop fun van Judith Lissenberg. Hiervoor moeten we een stukje rijden. Het thema van deze workshop kan natuurlijk niets anders dan het WK zijn. Allemaal krijgen we een tas van Prins met ballen erin en nog meer leuks. Vandaag zullen we, nou ja de honden, van alles met de bal gaan doen…geen voetbal, maar…

 

Snoetbal

Hond doet aan snoetbal op vakantie

Doortje voorspelt de uitslag van de wedstrijd van het Nederlands Elftal. Foto: Ron Baltus

Snoetbal, de bal vangen uit de lucht en nog veel meer!
Snoetbal is voor Doortje een eitje, want de bal duwen met haar neus kan ze al. Ik hoef de bal alleen maar neer te leggen of ze begint al met duwen. De uitdaging zit hem er dan ook in om de beloning uit te stellen. Dit blijkt geen probleem. Terwijl er om me heen gezwoegd wordt door de andere honden, loopt Doortje rustig een stukje door met haar neus aan de bal.
Hoe leuk is het om na deze oefening iets totaal anders met de bal te doen? Heel leuk en nog wel lastig voor de honden, want die hebben inmiddels wat anders in hun hoofd zitten. Toch komt dit ook weer helemaal goed met veel leuke foto’s als resultaat!
Het is tijdens de workshop warm en ik merk dat Doortje na een tijdje niet veel zin meer heeft, dus ik wissel van snoepjes. Dat werkt…even… Ik probeer Doortje tussendoor met water af te koelen, maar mevrouw heeft echt geen zin meer, dus ik besluit gewoon lekker te stoppen en haar even te laten badderen in een beek vlakbij.
Dat vindt Doortje geen straf. Daarna genieten we gewoon nog even van wat de anderen allemaal aan het doen zijn.
Tenslotte moet er natuurlijk nog even worden afgesloten met een groepsfoto en…de Braziliaanse vlag! 😀

 

Uitdagingen

Hond wordt over een wildrooster getildNa deze ontzettend leuke workshop rijden we naar een prachtige plek waar ik vorig jaar ook ben geweest, maar onder andere omstandigheden, namelijk de Hintersee.
Terwijl hier vorig jaar de sneeuwlawines nog van de rotsen denderden, was het nu een lieflijk paradijs. We begonnen met een wandeling waarbij de honden voor verschillende uitdagingen werden gesteld. Om te beginnen moesten de honden een wildrooster oversteken. Daar tilde ik Doortje op. Bij ons ging het om vertrouwen. Had Doortje het vertrouwen in mij dat ik haar veilig aan de andere kant zou brengen? Dat was natuurlijk het geval.

De volgende uitdaging tijdens de wandeling bestond uit allemaal stenen waar we overheen moesten lopen. Doortje moest af en toe zoeken naar de beste weg, maar ze deed het super. Het hoogtepunt van de uitdagingen was voor mij het bruggetje over een stroom. Deze stroom maakte best wat geluid en het bruggetje was smal en met maar aan één kant een hek. In de kloof was Doortje natuurlijk erg bang geweest, dus ik was benieuwd of ze dit wilde doen, maar…het ging heel goed! Enigszins onzeker, maar uiteindelijk liep ze toch met me mee naar de andere kant. wat was ik weer trots 😀
Na al deze uitdagingen was het tijd voor een verfrissing op het terras en daarna nog een laatste uitdaging, namelijk die van het spinnenweb. Hierbij moesten we als baasjes zelf door een web en de honden ook. Met je team moest je overleggen hoe dit te doen. Natuurlijk waren er ook een aantal regels aan verbonden. Het was een leuke laatste opdracht.
Bij het pension was het even lekker bijkomen in “ons” tuintje om daarna pizza te gaan eten. Heel voldaan in slaap gevallen!

 

 

Facebook Instagram