15-06-2014

Met de hond bij de KlammseeVandaag begon het Dogwalktrailavontuur pas echt met een wandeling door een klamm (kloof). Vorig jaar was ik er ook geweest en toen was Doortje bang, maar omdat dit de Walk Learn en Funweek was, wilde ik de uitdaging nog wel een keertje met Doortje aan gaan. Dat had ik beter niet kunnen doen…

 

Bang

Na een rustig wandelingetje langs het meer, kwamen we aan de bij de kloof waar het water flink doorheen denderde.  Via houten bruggetjes en trappetjes kon je door de kloof lopen. Ik zet dus heel dapper Doortje op de brug, maar dat vond mevrouw geen goed idee. Ze is zo bang dat ze helemaal naar rechts gaat…en het hek loopt niet tot op de grond…Dat vond ik dus geen goed idee. Omdat Doortje al zoveel heeft overwonnen en al zo’n andere hond is ten opzichte van een jaar geleden, vind ik niet dat ze dit nu ook moet overwinnen. Ik besluit haar daarom gewoon lekker te dragen…Lekker voor haar dan 😉

Al snel begint die 7 kilo in mijn armen zwaar te worden en  nog sneller krijg ik het bloedjeheet en druppelen de zweetdruppeltjes van mijn hoofd. Gelukkig heb ik de kloof vorig jaar ook al bekeken, want nu wil ik er alleen maar zo snel mogelijk uit…haha! Mocht ik ooit nog eens in de gelegenheid zijn om een kloof te bezoeken op een tijdstip dat er geen anderen zijn, dan zal ik er misschien nog eens in gaan met een grote berg worstjes voor Doortje, maar ik denk dat ik voorlopig geen kloof meer in ga met hond…
Uiteraard kan ik iedereen die een wat minder bange hond of geen hond heeft, zo’n kloof wel aanraden, want het is absoluut prachtig om dat natuurgeweld van zo dichtbij te zien!

Hond is bang in de klamm

Foto: Ron Baltus

Fun fun fun

Na de kloof rijden we naar onze volgende bestemming: een prachtige oude berghut van hout in de bergen! Daar gaan we met zn allen barbecueën. Omdat het heerlijk weer is, gaan we lekker buiten op het terras zitten en genieten we van het goede leven in Oostenrijk. Na de bbq krijgen we nog een workshop fotografie, waar ik een aantal leuke dingen van opsteek en die ik natuurlijk de rest van de vakantie probeer toe te passen al heb ik dan maar een digitale compactcamera 😉

Hond loopt over cementtonnen tijdens workshop

Foto: Ron Baltus

na de eerste enerverende activiteiten kunnen we de rest van de middag lekker bijkomen in de tuin van het pension. Waar vorig jaar het dal was afgesloten vanwege hevige regenval en modderlawines, geniet ik nu volop van de zon. In de tuin eten we heerlijke soep met heerlijk brood, zodat we er ‘s  avonds weer tegen kunnen tijdens een workshop fun gegeven door Judith Lissenberg.

Doortje lijkt ook hier weer minder zin in te hebben dan ik en ze verschanst zich onder een tuinstoel. Met lekkere voertjes weet ik Doortje gelukkig toch zover te krijgen om mee te doen en we hebben een superleuke avond. We leren allerlei leuke dingen en hebben veel plezier! Het hoogtepunt van de avond is als de honden over 7 omgekeerde cementtonnen moeten lopen. Heel benieuwd of Doortje dit gaat doen, loop ik naar het begin. Ik zet Doortje erop en met lekkere snoepjes, krijg ik haar steeds verder vooruit. Jeetje, wat ben ik toch trots op haar! Een jaar geleden had ik dit niet hoeven te proberen. Wat een wereld van verschil, ik herken mijn eigen hond bijna niet meer.
Ik prijs mezelf gelukkig dat ik deze dingen met mijn hondje kan doen!

 

 

Facebook Instagram