Zaterdag 25 mei

De wekker gaat al vroeg, want om 5.45 zullen Doortje en ik worden opgehaald. Het is zover, we gaan met de trein naar Oostenrijk. Spannend, maar ook een mooi avontuur. Nu Doortje 10 jaar wordt dit jaar, is dit misschien wel de laatste keer.
Ik kan niet wachten om samen de bergen weer te bewandelen!

 

Op naar Frankfurt

Teckel in de trein naar OostenrijkDe trein vertrekt om 7.07 vanuit Utrecht. We zijn ruim op tijd, dus ik kan mooi nog even naar het toilet voor vertrek. Onderweg zal ik daar weinig gelegenheid voor hebben.

Bij het instappen, moet ik even zoeken naar een goede plek voor mijn koffer. Er is weinig bagageruimte voor grotere koffers, maar ik vind een plek. Helaas niet in mijn zicht, maar het is niet anders. Ik installeer me met Doortje en als de trein gaat rijden en als we worden uitgezwaaid, krijg ik toch even een brok in mijn keel. Dit is toch wel heel speciaal.

Onderweg moeten we 3 keer overstappen. De eerste overstap is in Frankfurt. We hebben er dan bijna 4 uur trein op zitten. In Frankfurt hebben we een uur overstaptijd wat fijn is. Op Google Maps had ik al gezien dat er niet ver van het station een parkje is, dus daar wil ik heen, zodat Doortje even uit kan. Buiten moet ik zoeken. Met bagage en de zon die schijnt, is dat niet zo handig. Gelukkig zie ik het park op een gegeven moment wel, maar helaas zie ik geen manier om er snel te komen. Ik besluit een ander plasplekje voor Doortje te zoeken. Dat is nog niet zo makkelijk en ik voel me oververhit, maar uiteindelijk vind ik een plekje met wat grasjes, struikjes en veel troep. Ik ben heel blij als Doortje snel een plas doet en we weer weg kunnen van deze vieze plek.

 

Op naar Zell am See

Vanuit Frankfurt gaan we door naar München en tenslotte naar Wörgl voor de laatste overstap. In Wörgl hebben we maar 6 minuten de tijd om onze trein te halen. Ik weet dat het een klein station is, maar de trein vanuit München heeft ook een aantal minuten vertraging. Ik knijp hem wel een beetje, want als we onze aansluiting missen, moeten we 2 uur wachten en na zo’n lange reis heb ik daar nog weinig zin in. Gelukkig halen we de verloren tijd in en haal ik onze laatste trein. Op naar Zell am See!

Dit deel van het traject is prachtig. We beginnen nu echt in de bergen te komen. Ik voel me blij om hier weer te zijn.
Eenmaal in Zell am See, worden we al opgewacht. Wat ben ik blij dat we er zijn en wat ruikt het buiten naar bergen! Nog een klein stukje met de auto en dan kunnen we ons lekker installeren. Wat verlang ik naar een frisse douche.
Nadat ik mij en Doortje heb geïnstalleerd in de iglo-kamer en lekker gedoucht heb, ga ik naar beneden om kennis te maken met de anderen. Onder het genot van een wijntje heb ik een leuke eerste avond. Ik ben wel moe en ga op tijd naar bed. Zondag staat de eerste wandeling op het programma en ik wil wel uitgerust zijn.

In de iglo-kamer staat een iglo-bed voor honden. Ondanks dat Doortje graag in haar reisbench ligt, kiest ze er toch voor om op het iglo-bed te gaan liggen. Dat wordt lekker slapen de hele week voor Doortje 😉

Facebook Instagram