05-06-2013

Vandaag was de dag van de Hintersee. Naar verluidde een bijzonder mooie en idyllische plek. Al vroeg was ik wakker, dus ook maar lekker vroeg uit bed. Een eerste blik naar buiten zei me dat het nog steeds bewolkt was…
Zoals iedere dag eerst weer douchen, Doortje uitlaten en ontbijten. Om 9.15 uur was het vertrek. Voor degenen die wilden en fit genoeg waren, kon er gewandeld worden. Voor de rest was het een vrije dag, dat wil zeggen voor mij en nog 3 andere deelneemsters. Dus hop…de auto in en op weg maar!

 

De bergen in

Prachtig landschap in Oostenrijk

Prachtig landschap

Bij Mittersil sloegen we af de bergen in. Het landschap werd na elke bocht mooier. Dit is waarvoor ik gekomen was! Onderweg waren we getuige van de vele modderlawines van afgelopen weekend. Op een gegeven moment zagen we zelfs een stuk of 3 elektriciteitsmasten totaal verwoest. Best bizar, maar buiten dat was het vooral prachtig.
De besneeuwde rotsen kwamen steeds dichterbij en we zagen ook sneeuw liggen tot in de weilanden naast de weg. WOW! Na een geweldige rit in de auto van een medereizigster met panoramaview waren we op bestemming! WOW WOW WOW! Met Bianca, onze gids, zijn we eerst naar de Hintersee gelopen om foto’s te maken en toen langzaamaan naar de berghut. Daar zijn we neergestreken op het terras en hebben we genoten van heerlijke apfelstrudel mit zahne!

 

 

Natuurgeweld en natuurschoon

Met de hond op de foto bij de Hintersee in Oostenrijk

Poseren in een prachtig decor

Ondertussen was het ook prachtig weer geworden en de jassen waren al uit. Terwijl wij genoten op het terras, kwam de familie geit ons ook nog even gedag zeggen.
Voordat we weer verder gingen, moest ik nog even naar het toilet in een houten huisje met heuse hartjes in de deur 🙂 Handen wassen kon bij een kraantje buiten waar ijskoud bergwater uit kwam.
Van de enorme rotswanden waarmee we omgeven waren, kwamen constant met luid geraas sneeuwlawines naar beneden. Gaaf om te zien, maar ook erg indrukwekkend!

 

Na het terras zijn we met zijn drietjes weer naar het meer gelopen voor nog meer foto’s om vervolgens nog een mooi klein rondje te lopen. Onderweg nog een tijdje in het gras en de zon gezeten, genietend van al dat natuurschoon.
Na dit wandelingetje nog een hapje bij de hut gegeten en toen weer terug naar Niedernsill. Vanuit de auto nog een laatste keer achterom gekeken voordat de mooie rotsen uit het zicht verdwenen.
Ook in Niedernsill was het zonnetje doorgebroken, dus we konden nog heerlijk in de tuin zitten. Wat was ik daar aan toe!
Om 18.30 uur avondeten. Een Vlaamse medereizigster heeft ons vreselijk aan het lachen gekregen. Heel fijn! Niets zo lekker dan flink lachen. Na het eten nog wat geschreven en nog een half uurtje beneden gezeten. Toen weer lekker op tijd naar bed om er de volgende dag weer tegen te kunnen.

 

 

Facebook Instagram