14-01

Vandaag hoefden we niet heel vroeg op, want vandaag was de dag dat we de introwandeling zouden gaan doen om de sneeuwschoenen uit te proberen.
Na het ontbijt en uitleg van het materiaal, konden we op pad. Met de auto was het een klein stukje rijden; We bleven in het dal.

Met mijn teckel sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk

Introwandeling

Hondjes uit de auto, spullen in gereedheid brengen, sneeuwschoenen aan en lopen maar. Het eerste stukje liepen we over een vrij smal paadje met aan weerszijden bomen, struiken en over het pad veel takken. Het was dus zeker goed opletten waar Met mijn teckel sneeuwschoenwandelen in Oostenrijkje liep en in mijn geval ook dat Doortje niet onder de takken doorliep, aangezien ze vast zat aan mij 😉 Natuurlijk gebeurde dat op een gegeven moment wel en ik had het ook nog eens zien aankomen haha. Ik was alleen te druk bezig om op een goede manier andere takken te omzeilen wat nog een kunst bleek met sneeuwschoenen aan. Doortje wilde niet terugkomen en toen ik dat probeerde door aan de riem te trekken, kwam de teckel in haar naar boven. Dan maar de riem los maken.
We konden weer vooruit.

 

Sokjes

Teckel in de sneeuwNa dit leuke paadje kwamen we uit op de vlakte waar ook de langlaufloipes liepen. Hier hadden we alle ruimte om naast elkaar, voor of achter elkaar te lopen. Doortje had ik sokjes aan gedaan. Dat bleek vorig jaar een goede zet in de diepe sneeuw, maar haar sokjes zakten een beetje af. Het gevolg? Ze stapte met haar achterpootjes op haar afgezakte sokjes van voor. Niet heel handig en fijn voor haar, dus heb ik de sokjes na een tijdje maar uit gedaan. Niet veel later kwamen we weer bij de auto en konden de sneeuwschoenen weer uit. Terug in het appartement hebben we nog even lekker wat gedronken. In de bistro kregen we een lekkere maaltijd voorgeschoteld en daar hoorde natuurlijk een wijntje bij. Het was erg gezellig.
Op tijd onder de wol, want ik was toch best wel moe.

 

 

Facebook Instagram