Zodra ik als kind besef kreeg van dieren, was ik gek van konijnen. Toen ik nog wat ouder werd, wilde ik zelf een konijn.
Heel wat heb ik gezeurd om een echt konijn, maar ik kreeg keer op een keer een nee van mijn ouders. Op een dag, ik was 11 jaar, vroeg ik opnieuw of ik een konijn mocht. Het antwoord wist ik al. Tot mijn grote verrassing zeiden mijn ouders deze keer ja! Vanaf dat moment was ik een echte konijnenliefhebber.

Konijn tussen de bloemen

 

Collage van twee koppeltjes konijnenVan konijnenliefhebber…

In totaal heb ik 5 konijnen gehad gedurende 25 jaar. In het begin hield ik mijn konijnen alleen. Ik wist niet beter. Met de komst van internet leerde ik meer over het welzijn van konijnen. En dus heb ik uiteindelijk 2 koppeltjes gehad die ook een prachtig buitenverblijf hadden. Het ontbrak ze aan niets. Ze kregen goed te eten. Ze kregen hooi en dagelijks verse groenten. Ik maakte de ren elke dag schoon. Zodra ik zag dat er iets was, ging ik naar de dierenarts met ze. Ik genoot van de vriendschap tussen mijn konijnen. Het was mooi om te zien hoe ze voor elkaar zorgden.
Ondanks dat groeide mijn liefde voor honden. Als kind had ik weinig met honden. Totdat we een teckel kregen. Basje was vooral mijn levende knuffel. Ik vond het wel wat zo’n hondje.

 

…naar hondenliefde

Toen ik mijn eigen huisje kreeg, wilde ik naast konijnen, dus ook graag een hond. Wel zo gezellig binnenshuis. Doortje kwam en met Doortje veranderde er veel. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Wat een plezier hadden we en wat veel leuke dingen ondernamen we. Mijn liefde voor honden nam met de dag toe.
Mijn konijnen werden ouder en kwamen op een leeftijd dat ik moest bedenken wat ik wilde mocht er eentje overlijden. Ik besloot dat ik dan geen konijnen meer wilde. Tot die tijd zou ik zo goed als altijd voor ze zorgen en dus werden ze steeds een dagje ouder en nog een dagje ouder. Toen Cashew in de zomer van 2018 overleed, heb ik voor Fien een nieuw plekje gezocht. Na 25 jaar kwam er een einde aan het tijdperk konijn.
Inmiddels was sheltie Filou er ook bij gekomen. Van twee konijnen en een teckel naar twee honden.

Benieuwd hoe Filou erbij is gekomen? dat lees je hier.

 

Leuke dingen doen samen

Met Doortje ben ik een aantal jaar heel actief in de dogdance geweest en Filou mag Teckel kijkt naar een konijn in de rendat stokje over nemen. Inmiddels weet ik dat je konijnen ook heel veel leuke dingen kunt leren. Had ik dat eerder geweten, dan was ik dat ongetwijfeld gaan doen. Als kind had ik dat vast geweldig gevonden. Ik wist het niet eerder en dus zijn het honden geworden die ik leuke dingen leer. Én waar ik leuke dingen mee onderneem.

Als je ook leuke dingen met je hond wilt ondernemen, maar geen inspiratie hebt, kijk dan vooral op mijn blog onder het kopje “Op pad met je hond”. Daar vind je genoeg ideeën!

Moet je een geboren hondenliefhebber zijn om actief met honden te worden en om van ze te houden? Ik ben zeker geen geboren hondenliefhebber, maar dat ik nu een hondenliefhebber ben, daarover bestaat geen twijfel!

Wil je ook leuke dingen met je hond doen? In het boek “Samen plezier! Bundel vol ‘hondse’ activiteiten” vind je veel inspiratie.

Wil je graag konijnen koppelen aan elkaar? Daar komt wel het één en ander bij kijken. Bernice Muntz schreef er een boek over. Dat boek kun je bestellen via onderstaande link.

Ben jij een geboren hondenliefhebber ?

Facebook Instagram