Wij hadden thuis vroeger een teckel en dus wilde ik ook een teckel. Leuke honden, grappig ras. Doortje kwam als gezelschapshondje, maar bleek veel meer dan dat. Ondanks haar lange lijf en korte pootjes deed ik alles wat ik wilde doen met haar. Wel binnen haar grenzen. Dogdance met een teckel? Ik dacht er niet over na dat de teckel niet bepaald het meest voor de hand liggende ras is om dit mee te doen. Ik deed het gewoon. Wandelen in de bergen? Natuurlijk! En we genoten beiden volop van al onze avonturen.
Toch besloot ik over te stappen op een sheltie.
Vrijheid blijheid? Of stiekem toch een beetje spijt?

OutDoor roedel winactie

 

Waarom ik voor de sheltie koos

Teckel zit op een rotsblok in OostenrijkMensen hebben bij de teckel het beeld dat ze niet veel kunnen. Want ja, korte pootjes hè? En dan die lange rug… Niets is minder waar en ik had er plezier in de wereld te laten zien dat teckels wel degelijk actieve honden zijn. Toch dacht ik de afgelopen jaren vaak na over wat ik na Doortje voor hond zou willen. Toch weer een teckel of misschien een ander ras? En welk ras dan? Meerdere rassen passeerden de revue, maar uiteindelijk stal de sheltie mijn hart. Leuke vrolijke hondjes, niet te groot, elegant, slim, actief én geschikt om mee samen te werken. Hoe leuk ik het dogdance met Doortje ook vond, ik wilde graag eens ervaren hoe het is om een ander type hond te hebben.
Gelukkig had ik nog lang de tijd om er goed over na te denken…tenminste, dat dacht ik. Toen ik de kans kreeg om er een sheltie bij te nemen, kon ik die niet laten gaan. Ondanks de paniek die ik een paar weken voelde (Want…past de sheltie wel echt bij mij?), wisten anderen mij ook weer gerust te stellen. Van meerdere mensen kreeg ik de opmerking dat ze de sheltie echt bij mij vonden passen.

Benieuwd hoe Sheltie Filou in mijn leven kwam? Dat lees je hier.

 

Vrijheid blijheid? Of stiekem toch een beetje spijt?

Vrijheid blijheid! Zonder twijfel. Ik was een beetje bang dat ik een hyperactieve Sheltie met speeltje in de tuinhond in huis zou halen. Maar nee, Filou is geen hyperactieve hond. Hij is graag actief. Net als ik, dus dat komt mooi uit.
Ik was een beetje bang dat ik een hond zou krijgen die heel veel zou blaffen, want daar zijn shelties goed in. Maar nee, Filou is geen enorme blaffer. Misschien helpt het dat Doortje in huis niet veel blaft. Filou blaft meer, maar zeker niet overmatig.
Ik heb geen seconde spijt gehad dat ik voor een ander ras heb gekozen. Teckels zullen altijd een speciaal plekje houden in mijn hart, maar waar anderen zeggen “Eens een teckel altijd een teckel”, daar zeg ik nu “Eens een sheltie altijd een sheltie”.
Ik heb absoluut een goede keuze gemaakt. Filou past heel goed bij mij. Hij is graag samen bezig. Wandelen daar geniet hij van. Buiten zijn is een feestje. In huis is hij rustig. Ben ik bezig, dan gaat hij zelf spelen of lekker slapen. En tot slot: ik hou van zijn lange pootjes 😉

Soms verandert hetgeen je zoekt in een hond en dus kom je uit bij een ander ras. Spannend! Maar als het ras dat je hebt gevonden dan bij je blijkt te passen, dan kun je je alleen maar heel gelukkig voelen!

Wil je meer weten over verschillende hondenrassen?
Dan is onderstaand boek erg leuk:

Omslagfoto: Marleen Verheul Fotografie

 

Wat voor ras(sen) heb jij? En ben je ook weleens van ras veranderd? waarom?

Collage van Sheltie tussen de sneeuwklokjes

Facebook Instagram