13-08

Montchavin in de Franse Alpen

Montchavin

Vandaag was de dag van doucement. Niet teveel op de planning, maar gewoon even wat rust. Nou ja, ik weet niet of om 7 uur opstaan in de vakantie doucement is, maar vooruit 😉 We wilden boodschappen doen en om 8 uur wegrijden, zodat het nog niet zo warm zou zijn en inderdaad om 8 uur reden we weg richting de Intermarché in Bourg-Saint-Maurice.
En eerlijk is eerlijk, best lekker om ook in de vakantie op tijd op te staan, zodat je wat aan je dag hebt. Het beloofde weer mooi weer te worden, dus we hebben op de camping lekker alles relaxed gedaan. Beetje zitten in een luie stoel met een boekje erbij.

 

Lekkere drankjes en lekker etenDoucement aan de barbecue

Omdat de hele dag in een luie stoel zitten toch niet helemaal in ons zit, zijn we ’s middags even naar Montchavin gegaan. Paar kleine boodschapjes gehaald en lekker wat gedronken op het terras. Wat ik nog niet had gehad, was een demi-cerise en dat moest er toch echt een keer van komen deze vakantie. Wat is nou een demi-cerise? Dat is een biertje met kersengrenadine erin. In Nederland kennen we dat niet, maar in Frankrijk is het heel gewoon om dat te bestellen. Uiteraard in elke smaak naar wens. Bij de bar staat vaak een hele rij flessen met grenadine in allerlei smaken. Erg lekker en in Grenoble (waar ik een jaar heb gewoond) heb ik het veel gedronken, dus het was voor mij extra lekker en leuk!
En ook hier hebben we heel doucement van onze drankjes genoten 😉

Na onze lekkere drankjes zijn we weer terug gelopen naar de camping om te barbecuen. lekker met de enige echte merguezes! Toen we klaar waren en de zon onderging, werden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Wat was dat mooi zeg!
Heerlijk zo’n dagje vol doucement.

 

Ik wens…ik wens…

Bij het vallen van de avond waren we van plan om sterren te gaan kijken, aangezien de meteorietenregen zou plaatsvinden, maar helaas was het bewolkt. Echter, ik had geluk! Toen ik ’s nachts naar de wc liep, zag ik open stukken in de lucht en dus ook sterren en ja hoor, ik heb één vallende ster goed gezien en nog twee in mijn ooghoeken. Hoeveel ik er tot nu toe ook al gezien heb, het blijft toch altijd bijzonder. Natuurlijk heb ik er een wens bij gedaan. Nu maar hopen dat deze wens gaat uitkomen 😉

 

 

Facebook Instagram