02-06-2013

Om 7.00 uur werd ik vandaag wakker voor een nieuw avontuur en net als gisteren regent het nog. Gelukkig kunnen we nog even lekker blijven liggen. Om 8.00 uur sta ik lekker op en ruim een uur later is het ontbijt. We horen dat de wandelplannen zijn gewijzigd in verband met de hevige regenval.

 

Change of plans

Het plan is om naar Kaprun te gaan en daar in de kloof te gaan lopen, maar ook dat blijkt niet door te kunnen gaan, omdat alle wegen zijn afgesloten vanwege het weer. We besluiten om achter het pension te gaan lopen op de verharde weg. Al snel komen we een watertje tegen dat in een wildstromende rivier is veranderd en stenen die van de berg zijn gerold. Niet veel later houdt onze avontuurlijke wandeling door weer en wind op. Een aardverschuiving heeft de weg versperd en een modderstroom komt naar beneden. De terugtocht wordt ingezet. Dan zien we ineens halve bomen op de weg liggen die 10 minuten eerder nog gewoon op de helling stonden. Moeder natuur doet duidelijk wat ze wil! We maken nog een ommetje door de buurt, waarbij ik de typisch Oostenrijkse huizen bewonder. Eenmaal terug in het pension worden alle hondjes lekker afgedroogd en gaan de baasjes ook gauw hun natte spullen uittrekken. Daarna even lekker koffie en thee.

 

Wijntje, kaarsjes en gezelligheid

Hond mee op vakantie naar Oostenrijk

Doortje ligt lekker te slapen.

Om de middag te vullen, gaan we met de meesten gezellig eten in een restaurant. Terug in het pension ga ik naar mijn kamer, even dit schrijven om vervolgens lekker in bed te gaan liggen. Dat is extra lekker met dit snertweer. Lekker bijkomen, dan kan ik er vanavond weer tegen.
Rond 18.00 uur ga ik weer naar beneden. Eigenlijk zouden we ergens op de berg gaan eten, maar die plek is nu onbereikbaar, dus krijgen we heerlijk zelfgemaakte pasta en salade in het pension. Wijntje erbij, prima!
Na het eten nog een klein wandelingetje gemaakt om ons daarna bij de open haard te nestelen. Extra lekker nu, want de boiler is kapot, dus er is geen verwarming en we kunnen niet warm douchen, maar met wat kaarsjes aan en een drankje erbij, is het lekker knus!

 

Facebook Instagram