Ken je dat?

Koeien bij RhijnauwenKen je dat? Dat je ergens woont, maar de bezienswaardigheden in de eigen omgeving eigenlijk nooit hebt gezien?
Een paar maandjes geleden, had ik met een vriendin afgesproken om te gaan wandelen op een plek die voor ons beiden goed bereikbaar zou zijn. Omdat ik al vaker positieve geluiden had gehoord over het landgoed Rhijnauwen bij Bunnik en het Theehuis op het landgoed, leek me dat weleens leuk. En…ik was daar dus nog nooit geweest, ondanks dat het helemaal niet ver bij mij vandaan is. Goed moment om mijn eigen omgeving wat beter te leren kennen!

Na de wandeling en na wat te hebben genuttigd bij Theehuis Rhijnauwen, kwam ik tot de conclusie dat het hier heerlijk vertoeven is! Reden om hier vaker te gaan wandelen!

Landgoed Rhijnauwen

Afgelopen maandag sprak ik met dezelfde vriendin af op dezelfde plek. Dit keer Blije teckel bij Rhijnauwennam ik Doortje lekker mee. Het was heerlijk wandelweer. Niet te warm, maar nog wel zo warm dat het in de schaduw ook lekker wandelen was.
Landgoed Rhijnauwen en Amelisweerd ligt tussen Utrecht en Bunnik in en beslaat zo’n 300 hectare. De eerste keer dat ik hier kwam, was ik aangenaam verrast door de schoonheid van het landschap! Het landgoed bestaat namelijk uit bos, weides, boomgaarden, akkers en natuurlijk vind je hier ook de Kromme Rijn. Door deze afwisseling in landschap, zit er ook veel variatie in de wandeling. Open je ogen dus goed, want er is veel te zien!

Vanaf Theehuis Rhijnauwen kun je een aantal uitgezette wandelingen maken met tekst en een kaart, maar beide keren kozen wij ervoor om zelf de route te bepalen. Vanaf het punt waar wij begonnen, bij Landhuis Rhijnauwen, mogen honden mee, maar aangelijnd. Zelf vind ik dat geen probleem en doe Doortje aan een lange lijn, maar wil je liever dat je hond los loopt, ga hier dan niet wandelen om de natuur niet te verstoren.

Kruip-door-sluip-door

Omdat het zonnetje flink zijn best deed, kozen wij ervoor om zoveel mogelijk in het bosgedeelte te blijven, zodat Doortje lekker in de schaduw kon wandelen. Omdat het eerste stukje wel in de zon was, besloot Doortje lekker een duik te nemen in een modderplas om even af te koelen! Heerlijk als een hond zo lekker hond kan en mag zijn!
Bruggetje op landgoed RhijnauwenIn het bosgedeelte vind je allerlei paadjes overal en nergens heen. Ik kreeg een beetje een doolhofgevoel op een leuke manier of het gevoel van kruip-door-sluip-door. Ik hou ervan! We kwamen watertjes tegen met roosterbruggetjes erover. Het eerste bruggetje vond Doortje even spannend, maar doordat ik Doortje niet dwong, maar rustig haar eigen tempo liet bepalen, was het bij het tweede bruggetje geen issue meer en holde ze er in draf overheen.

Eigenlijk wachtte er ons na elke bocht wel een verrassing…en ja…zoals ook in een echt doolhof, kwamen we ook een doodlopend paadje tegen 😉 Gelukkig kun je hier niet echt verdwalen. Zeg nooit nooit, maar wij vonden de weg makkelijk weer terug 😉 Het was een heerlijke en ontspannen wandeling.
Eenmaal terug bij het begin zijn we lekker nog even op het terras van het Theehuis gaan zitten. Echt een aanrader! Het is een prachtig plekje met uitzicht op de Kromme Rijn. Je kunt er van alles krijgen, denk aan pannenkoeken of high tea en honden zijn welkom! Wil je liever zelf je eten en drinken meenemen, dan kun je aan de oever van de Kromme Rijn natuurlijk ook een picknick houden!

Voor mij was dit dus pas de tweede keer wandelen op deze mooie plek, maar zeker niet de laatste keer!
Wat zijn jullie favoriete wandelplekjes?

Voor meer informatie:

 

 

 

Koeien bij RhijnauwenTeckel zit op een bankje bij RhijnauwenZwanen met jongenZwanen met jongen
Facebook Instagram