Leuk hond dat je mee mag de telefoon uitlaten!

Telefoon uitlaten met de hond

Dit zinnetje spookt vaak door mijn hoofd als ik weer eens iemand zie lopen met de telefoon in de hand en een hond die erachteraan sjokt…
In deze tijd waarin de telefoon meer een computer is dan een telefoon, is het heel makkelijk om ook even tijdens het uitlaten of zelfs wandelen met de hond e-mail te checken of de laatste nieuwtjes op Facebook. Veel belangrijker dan samen wandelen met je hond…of toch niet?

Samen wandelen

Genieten met de hond van het voorjaar zonder telefoonToen Doortje bij mij kwam als pup, heb ik voor mezelf een regel ingesteld, namelijk geen telefoon tijdens het uitlaten/wandelen. Natuurlijk heb ik mijn eigen regel ook weleens verbroken, want ja als de telefoon dan gaat, kijk je toch even wie het is en dan is het ook wel heel makkelijk om op te nemen. Goed heb ik me hier echt nooit bij gevoeld. Als ik wandel met Doortje, dan wandel ik met Doortje. Dat betekent dat ik mijn aandacht voor haar wil hebben, dat ik soms even lekker gek wil doen samen of even wil knuffelen tussendoor, maar vooral dat ik wil genieten van hoe zij geniet!
Om te voorkomen dat ik toch in de verleiding kom om op te nemen als ik gebeld word tijdens het wandelen, heb ik besloten het geluid uit te zetten onderweg. De telefoon gaat mee voor noodgevallen, maar als deze gaat, dan hoor ik het in ieder geval niet. Heerlijk!! Omdat Doortje ook nog eens graag en veel snuffelt en we dus niet snel lopen, zijn de wandelingen echt momenten van ontspanning en onthaasten en heb ik alle tijd om om me heen te kijken!
Naast dat ik dus geniet van mijn hond, geniet ik ook van de prachtige natuur. Was ik voorheen echt een zomermens, inmiddels ben ik van elk seizoen gaan houden. Puur omdat ik elk seizoen  nu beleef! In elk seizoen kom ik elke dag buiten en elke dag zie ik andere dingen, andere kleuren, hoor ik andere geluiden en ruik ik andere geuren! Echt, mijn telefoon ben ik op zulke momenten liever kwijt dan rijk 😉

Open je ogen

Als ik wandel open ik mijn ogen, heb ik aandacht voor mijn hond en zie al het moois om me heen! Foto’s op Facebook van een mooie bloesemboom…heel leuk, maar in het echt zoveel mooier! Het voorjaar is de tijd dat alles weer tot leven komt, dus de tijd om te beginnen met het uitzetten van je telefoon tijdens het wandelen en samen met je hond te gaan genieten van al dat nieuwe leven, om samen te genieten van alle nieuwe geuren, kleuren en geluiden!

Laten jullie mij weten hoe het bevallen is zo zonder telefoon? Of hebben jullie die ook nooit aan staan of mee tijdens het wandelen om net als ik optimaal te genieten?
Ik wens jullie fijne wandelingen!

Genieten met de hond van het voorjaar zonder telefoon

Facebook Instagram